sunnuntai 8. helmikuuta 2015

La Sten Ko Din Ka Dulla

Päivän kierros piti tehdä Tonton kanssa ihan vain Porlassa, mutta siellä tuuli niin navakasti, että peruukit eivät pysyneet päässä ja naama alkoi kuoriutua viimassa. Face On, Face Off. Tulipahan vain todettua Lohjanjärven monimuotoisuus.





Suurin osa altaista jäätyy talvisin kai pohjaa myöten, mutta karpit pysynevät elossa talven "pulputtimen" avulla, kun virtaava vesi ei jäädy. Wild guess.


Kuka muistaa lapsuuden tekokiinan? La Sten Ko Din Ka Dulla viittaa nimittäin Kesäkodintien Sanatoriumiin Vaanilassa, josta Suoli24:llä (tarkoituksellinen kirotusvihree) on käyty joskus päätön keskustelu. Tähän viitaten Tonto totesi unohtaneensa lapion kotiin, emmekä näin ollen pystyisi etsimään Liiton Arkkia. Paikasta on liikkunut villejä huhuja, joiden mukaan se on ollut lastenkoti ja mielisairaala. Tosiasiassa se on ollut Sanatorium, jossa on annettu erilaisia hoitoja. Päärakennus valmistui 1894. Satakunta vuotta myöhemmin se toimi Tapiolan Ratsastuskoulun kesäleiripaikkana. Nyt se on enää surullinen autiotalo. Kerrotaan siellä kummittelevan. Ehkä. Ainakin sieltä otetut kuvat olivat kaikki sinisiä.














Parit jääpuikkoesiintymät Kesäkodinkadulta vielä mukaan. Sitten Laakspohjan kautta kotiin.  Parin tunnin lenkki, 75 kuvaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti