sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Turistina Lohjalla

Eilen pääsimme Tonton kanssa peruutuspaikoilla Lohjan kaupungin ihan lohjalaisia varten järjestämälle kiertoajelulle Tutustu Lohjaan turistina. Lohjan Matkailun Helena laittoi tekstarin, jossa tiedusteltiin vieläkö haluamme mukaan, ja halusimmehan me.

Päivä olikin mitä kaunein, kun kurvasimme oikein säföörin kuljettamina Kirkkokentälle. Kuten aina kun useampi reissuryhmä on lähdössä samasta paikasta, matkaamme oli eksyä pari ihan toiselle reissulle lähtijää.

Lähdimme siis Lohjan Pyhän Laurin kirkolta. Korkeassa bussissa istuminen muuten antoi ihan uuden perspektiivin nähtävyyksien katseluun. oppaanamme toimi oiva Tarja Karlsson ja Matkailun puolelta Helena Kontio.Ihailen ammattitaitoisen oppaan taitoa. Uskomaton määrä detaljeja, tarinoita ja tietoa kaikesta ympärillä vilistävästä tuli kuunneltua sujuvalta oppaalta, joka kolmen tunnin kiertoajelun aikana ei juurikaan ollut vaiti.


Kierroksella kuultiin eri kaupunginosista, lohjalaisuudesta, tarinoita, historiaa, matkailukohteista, uusista asuinalueista ja kaavoituksesta, teollisuudesta, kulttuurista ja paljosta muusta.



Bussista ei paljon voinut kuvata. Näistä suurin osa on ihan kännykkäräpsäisyjä tällä kertaa. Bussi ajoi reittiä Paloniemi-Kisakallio-Muijala- Virkkala-Lohjansaari- Gunnarla ja Lohjanharjun alue.
Alitalon viinitilalla pysähdyimme kahville. Kahvin ja omenapiirakan kera nautimme calvadosit.







Kierros oli tosi mukava! Tosin voimme Tonton kanssa pitää itseämme jo varsin valistuneina Lohja-tutkijoina, sillä lähes kaikissa paikoissa olemme jo aikaisemmin käyneet kuvailemassa, jo ennen blogini alkua. Muutama tosi hyvä uusikin tutkimuskohdevinkki tuli myös oppaalta.

Kierroksen jälkeen ilma oli niin hieno, että päätimme vielä kiertää Lohjalla vierailevan värikkään Tivoli Seiterän kautta katsomassa maanläheisten värien ja luonnon jälkeen kirkkaita, iloisia karkkivärejä!







Hauskaa kevättä! Seuraavana päivänä olikin sitten paluu arkeen, kun markkinapäivä sunnuntai oli niin sateinen, että sinne ei kiinnostanutkaan enää lähteä katselemaan eikä kastelemaan itseään.

Suosittelen näitä ilmaisia Lohja-kiertoajeluita, tämän kevään aikana niitä on vielä kahdeksan. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti