lauantai 17. tammikuuta 2015

Tänään piti tehdä kotitöitä

Aamulla vaihdoimme Tonton kanssa viestejä, että ei jaksa, ei viitsi, kurja ilma, liukasta, kotitöitä rästissä. Lapsillakin oli koulupäivä.

Kuitenkin jo aamupäivän aikana mieli muuttui ja ennen lasten hakua koulusta päätimme viettää pikaisen kierroksen lohjalaisessa Virkkalan taajamassa. Kun on kaksi näin tehokasta daamia kyseessä, puolessatoista tunnissakin saa otettua irtioton tiski- ja pyykkikoneiden syövereistä.

Muuan pystintynkä oli jo kauan kiusannut meitä. Tiesimme toki, että se oli kirjailija Arvid Järnefeltin muistomerkki. Jotenkin siitä on vain niin helppo ajaa ohi, ettei koskaan ole tullut käytyä lähemmin tutkimassa. Järnefelthän asui loppuelämänsä Lohjalla, Virkkalassa Rantalan tilalla.Harva on varmaan lukenut Järnefeltiä, mutta hän on myös tunnettu yhtenä Päivälehden, Helsingin Sanomien edeltäjän, perustajista.


Päätimme perustaa pystinputsaajien yhdistyksen, kantaa topz-puikkoja tästä lähtien aina mukanamme ja putsata kaikkien kohtaamiemme pystien kakitut korvat.


Arvidia tervehdittyämme ajoimme Tuliharjalla Kässän talolle. Kässän talolla on oma merkityksensä lohjalaiselle historialle. Kässän tila on alunperin ollut keskiaikainen kantatila. Myöhemmin Kässän talolla on ollut kunnansairaala, Kalkkitehtaan työterveyshuolto ja  nykyisin se on kulttuuri-, taide- ja juhlatila. Peruskorjauksesta 1994 on jo senverran aikaa, että ehostusta tämä kaunis rakennus alkaa kohta jo taas kaivata. Odottelemme kevättä, kesää ja tulevia taidenäyttelyitä.



Hippasen oli vielä aikaa ennen lasten noutoa koulusta. Poikkesimme Virkkalan keskustassa sijaistsevaan entisen Yngve Nymanin kodinkoneliikkeen paikalle perustettuun Hilman Herkkuun.

Ampu (oik.) ja Tonto (vas.) -selfie.



Hilman herkku -kahvila on yhditelmä kirpputoria, kahvilaa ja taidenäyttelytilaa. Nyt siellä oli Kari Saariston Hortoilua Pariisissa -näyttely, Karin kuvia Pariisista 90-luvun alusta.


Puolentoista tunnin pikairtioton kotitöistä kruunasivat kirppariosastoa edustavat actionfiguurit, jotka näyttivät siltä kuin lähtisivät juuri laittamaan Virkkalaa maan tasalle yhtenä leluarmeijana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti