sunnuntai 4. tammikuuta 2015

... vaan matka

Nyt on aika perustaa oma valokuvapohjainen blogi. Kukaan kavereista ei enää jaksa katsoa sataa kuvaa Facebookista. Kuvausreissuja kuvitteellisen, kaksijäsenisen Lempinkadun Kotiseutututkimuksen Ystävät ry:llä on ollut kesästä 2014 asti jo monta kuukaudessa eikä tulevaa kesää kohti varmaan tahti ainakaan hidastu. Tämä on kahden keski-ikäisen lapsellisen tädin, Ampun ja Tonton, tapa hoitaa päätään arjen pyörityksen keskellä. Luvassa keskinkertaisia kuvia ja huonoa huumoria.


Päivä oli harmaahko ja vähän ikävän oloinen, kun Tonton uskollinen Sitikka suuntasi meidät Sammattiin Elias Lönnrotin jalanjäljille. Kävimme Paikkarin torpalla ja Lammin talolla, Eliaksen elämän kummassakin päässä, alussa ja lopussa.









Tie Lammin talolle on mielenkiintoisen mutkikas, jyrkkiä mäkiä ja mutkia täynnä. Ei ihme, että kerrotaan Eliaksen viinaanmenneen rengin joskus pudottaneen isäntänsäkin hurjassa menossa reestä. 








Sammatin kirkolla etsimme ja löysimme jo monesti aiemmin etsimämme kirjailija Eeva Joenpellon haudan niin lumentuivertamana, ettei viitsinyt kuvata. Mutta kirkko on aina kaunis kuvauspaikka eri vuodenaikoina. 





Karjalohjan Wanha Emäntä on vakiokahvipaikkojamme, suloinen vanhan ratsutilan päärakennus Hotelli Päiväkummun vieressä, jossa saa kotonaleivottuja leivonnaisia ja jossa myydään myös käsintehtyjä sukkia ja lapasia, luomujauhoja, mehuja... 




Havaittuamme Karjalohjan kuulua Unkan huoltoasemaa vastapäätä kauniin metalliaidan käännyimme todellisella äkkipäätöksellä Karjalohjan Pyhän Ristin hautausmaalle, jossa on ehkä creepyin näkemäni kappeli, Makasiinikaappeli. Sieltä löytyy enää kymmenkunta hautaa. Paikalla on sijainnut kaksikin karjalohjalaista puukirkkoa 1800-luvulla. 





 
Karjalohjan kirkko sijaitsee mäen päällä ja kirkon takaa aukeaa maisema järvelle. 





Tonto.


Pikainen kierros hämärtyvässä Fiskarsissa vielä ennen kotiinkurvaamista. Takuuvarmaa tunnelmaa.







Sää: edellisenä päivänä mustaan maahan satanut märkä lumi oli nippanappa miinuksen puolella, kylmeni koko ajan ja viimoi. Tähän vuodenaikaan on aina harmaata ja kuvista tulee sinisävyisiä. 111 kuvaa.
Terveisin,
Ampu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti