torstai 25. kesäkuuta 2015

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt


Pieni, viaton viesti messengeristä odotti Tontolta:"Lähdetkö pienelle metsäkävelylle?" Vähänpä taas arvasinkaan, minne jouduimme. Vielä kotitalon takapihalla kaikki oli kaunista ja auvoisaa.

Tällä kertaa kaikki kuvatekstit ovat säkeitä lauluista.

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua, Tuoksua, tuoksua, tuoksua rakkauden

Se ruusu on puhdasta purppuraa .

Sä muistatko metsätien,  kun kahden sen  sun kanssas kuljin  kerran ennen. Korpikuusen kannon alla on Mörrimöykyn pesä.
Tässä vaiheessa kaikki oli vielä hyvin. Kävely oli mukavaa pururataa pitkin Gruotilaan päin, hyttysiä ei ollut ja sää oli miellyttävä. Lohjalaiset saavat olla kyllä onnellisia Harjustaan. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan on aamulla koiran kanssa lenkkeillessä kerätä tähän vuodenaikaan kanttarellit ja pian myös marjat päivän tarpeisiin. Taatusti tuoretta lähiruokaa. Ei, en kerro, mistä löysimme tällä kertaa ensimmäiset kanttarellin alut. Ne jätettiin vielä kasvamaan.

Kesä heijastuu veteen
Tässä vaiheessa poikkesimme polulta, ja kohta maasto alkoi muuttua vetiseksi. Kannatti kuitenkin poiketa, sillä löysimme hyvän esiintymän maariankämmeköitä. Maariankämmekkä kuuluu orkideojen sukuun. Sillä on hauskat lilapilkulliset lehdet.

Ole kuin orkidea paljaalla kivellä
Juo pisaroita marjoista harmaalla maalatuista.
Yhtäkkiä tupsahdimme rämeiköstä sivistyksen pariin. Mitä ihmettä?! Miten kokonainen tiestö ja rakennettava asuinalue on päässyt tupsahtamaan aivan salaa Gunnarlaan? Tiestö on valmis mutta osa tienviitoista viittaa vielä aivan pöpelikköön. Tiennimet viittaavat muinaishistoriaan Kivikauden-, Salpausselän-, Jääkaudenkatuineen ja Muinaisrannan puistoineen. Saimme myös uuden lisän muistomerkkikokoelmaamme, kun löysimme oheisen kivenmurikan. Tosin kaikki menetetyt sienimetsät ja marjamaat hieman harmittavat. Lisää Gunnarlan tonttimaista löydät täältä. Kivannäköistä aluetta, luonto lähellä.

Graniitti, Graniitti ei murru milloinkaan!
Graniitti,
"Tätä poikaa tarvitse hävetä!"
Graniitti ei itke milloinkaan!
 Kohutulta hiihtosillalta (kaupungin päätöksentekoesityksissä ja -pöytäkirjoissa kyllä puhutaan hiihtosillasta, vaikka asiaa vähän linkin jutussa lievennetäänkin) otin kuvan Gruotilantiestä, joka näyttää jatkuvan äärettömiin...

Tie vie, virta imee sisäänsä. Tie vie, risti horisontissa. Tie vie, sateenkaaren väreissä

 ... mutta päättyy mutkan takana tähän. Jotenkin hassua, kun kaikki tiet ja kadut ovat valmiina, mutta taloja on harvassa.

Matkalla kiellettyyn ajosuuntaan.
Hiihtosillalta löytyi kaksi rakkauden lukkoa. Toisessa lukee: "Ihan vain tiedoksi. L <3 J  "


Lemmenlukko, jonka kanssasi mä sillalle vein kestää jäätä ja auringon tulta.
Vaikka himmenee kirjainten kulta, lemmenlukko aukee ei.

Itse asiassa halusimme mennä radan yli ja käväistä golfkentällä, mutta radan ja meidän välissämme kulki ylitsepääsemätön oja. Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, sitä ei voi kiertää - täytyy mennä läpi. Mutta kun ei päästy. Kengät alkoivat painaa. Jos on joskus kulkenut märällä savipellolla, tietää, mitä tarkoitan. Mutapaakut alkoivat kasvaa kengänpohjissa. Kaikkeen sitä joutuukin reissuillaan.

Pilvien alla, maan päällä
mutta nopeimmat junat eivät pysähdy enää täällä
pilvien alla, maan päällä
mutta nopeimmat junat, nopeimmat junat
ei nopeimmat junat enää pysähdy täällä.

Yli kuljimme illan saatossa sen vihreän, varjoisan pellon, ja kymmenen kukkaa taitoimme ja yhden kissankellon.

aurinko naurattaa äijä rukkaa
ratapenkasta pukkaa
jäntevä käenkukka


Olen se savinen maa. Ilman viljaa. Savinen maa.
Himputti. Mutta olisittepa nähneet Tonton lenkkarit!
 
Ei polku tää vie mihinkään
nyt sen nään
kun vihdoin silmät aukaisen
niin usein pettää itseään


Puolen tunnin suhteellisen sivistyneeksi pikku lenkiksi tarkoitettu kävely venyi yli kahteen tuntiin. Harpoimme vetisten ojien yli, hyttyset kiusasivat. Poluista ei välillä ollut tietoakaan. Jossain vaiheessa alkoi tuntua, että jotain kävelee pitkin päänahkaa, selkää, mahaa. Poistinkin kaksi punkkia kotona, onneksi ne vielä etsivät paikkaa minne asettua. Kaikessa tässä oli kuitenkin koko ajan huumori mukana.Kameraan tarttui kuvia, tuli ulkoiltua ja liikuttua. Paitsi että kotiin tultua oli pakko lähteä vielä viemään koirat lenkille. Jossain vaiheessa synkkä, sadetta ennustanut taivas muuttui aurinkoiseksi.

Minun koti on siellä
Mistä sinut voin löytää
Minun kotini on maailma
Ja minun koti on siellä
Minne ikävä sammuu
Siellä missä sinut saavutan

Ja minun koti on paikka
Alla talvisen taivaan
Minun koti kultaniityt on
Ja minun koti on kaipuu
Jonka hymyiksi muutat
Vaikka kotini ois tuulissa
Koti luonasi on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti