sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Matkalla jossain Suomessa

Kuvassa naapuriloton arvontakone remonttityömaalta. Muuta käyttöä sillä ei vielä ole ollut. Naapurilotto on yhtiössämme pelattava jännittävä Veikkauksen uusi peli, jossa veikataan, kuka kakaroista putoaa seuraavaksi molokkiin, tai mikä putki seuraavaksi porataan puhki.
Viimeiset pari viikkoa on Lohjalla tapahtunut niin hengästyttävän paljon kaikenlaista, että aika on lentänyt tapahtumasta toiseen juostessa eikä se ole edes kaikkiin riittänyt. Sellaiset joviaalit seikat kuin työ, perhe ja kotikin kun vaativat oman aikansa. Joudun tällä hetkellä asumaan keskellä mittavaa putki-, vesijohto- ja kylpyhuoneremonttia, joka alkoi helmikuussa ja loppunee syyskuussa (toiveikas veikkaus). Vanhoista taloista ei oikein löydy sellaisia turhanpäiväisyyksiä kuin putki- tai sähköpiirustuksia, joten tässä on muutamaan otteeseen viime viikkoina eletty parin vuorokauden pätkiä ilman tv- ja nettiyhteyksiä, sähköä tai vettä remonttimiesten HUPSIS!-porausten takia. Nämä survival-illat ovat toki lähentäneet koettelemuksissa meitä perheenä, kun lapsetkin ovat joutuneet poistumaan huoneistaan orpoina nettiyhteyksien petettyä. Onneksi meillä on kaunis piha, jossa voi istuskella päivittelemässä naapureiden kanssa näitä Oops! I did it again -sattumuksia.

Miljoonasade lauloi 506 ikkunasta. Me istutimme syksyllä saman verran kukkasipuleita.

Aika ei ole edes riittänyt bloggaamiseen. Kuvia on varmaan toista miljoonaa edelleen kamerassa ja niiden siirtämisen ja käsittelyn tuska on tuntunut ylivoimaiselta.

Kaiken keskellä on kuitenkin todettava, että on meillä hieno kesäkaupunki! Kesän tapahtumaputki alkoi meillä Katuliitupäivästä toukokuun lopulla. Talo kustansi koulun päättymisen kunniaksi liidut, limut ja sipsit lapsille.


Tylsä kerrostalopiha oli päivän verran iloisen värikäs.
Kahvilapäivänä 4.6. ehdimme töiden jälkeen Tonton kanssa tovin istua Cafe Laurissa kuuntelemassa Tomi Tuomisen ja Juha Lembergin duoa. Muistakaa muuten äänestää Cafe Lauri Pauligin paraskahvila-kilpailussa.  Jakakaa kuvia kahvihetkestä Instagramissa/Twitterissä tunnisteilla #paraskahvila ja  #cafelauri. Lauri on ykkösenä tällä hetkellä. Kahvilapäivä on muutenkin aivan ainutlaatuinen kahviloiden yhteinen tapahtumapäivä Suomessa.

Kamerakännykkäkuvia vastavaloon. Sorry kuvien huono laatu.

Sitten olikin vuorossa jo ensimmäinen Chilifest. Sille toivoisi jatkoa. Kaikki torin elävöittämistapahtumat ovat tervetulleita ja ihmiset tuntuivat viihtyneen torilla lähiruuan ja hyvän musiikin parissa.

Kettukallion elämystilan rekvisiittaa.







Offendead.
Tänä viikonloppuna sitten piipahdettiin torilla, Aurlahdessa, Porlassa ja Vivamossa. Torihan on maailman paras kesälauantain aloituspaikka! Ihan pienenkin irtioton saa vaikka menemällä Kaffelan kautta töihin aamulla. Kiva katsella kukkia, vihanneksia, taimia ja ohikulkevia ihmisiä. Samaan pöytään istuvien kanssa voi saada aikaan mitä hauskimpia keskusteluja.



Aurlahdesta saa nyt vuokrata suppailulautoja ja saa myös opetusta, kun Siljamon Vesa aloitti toimintansa. Kivannäköistä kesätouhua, eikä vaadi kuulemma kovaa kuntoakaan.

Tämmöisillä laudoilla voi meloskella joka päivä 22.6. - 16.8. Aurlahdessa
Sitten piipahdimme Porlan Järviluontoseikkailussa. Kesäinen päivä oli tuonut sinne paljon ihmisiä. Lapset saivat tutkia itse pyydystämiään öttiäisiä ja hyönteisiä mikroskoopilla, paistaa makkaraa ja katsella lintuja ja kaloja. Porlan historiaa esiteltiin. Porlan tulevaisuutta pohdittiin. Porla on tärkeä ja merkityksellinen paikka lohjalaisille.




Illan kruunu oli lauluyhtye Rajattoman konsertti Vivamossa. Rajattomaan kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Virpi Moskari (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Laaja skaala ei kuitenkaan ole itseisarvo, sillä musiikillinen sisältö on yhtyeelle aina tärkeämpää kuin muoto. Aivan omanlaisensa yhtye Rajaton onkin ennen kaikkea omien laulujensa ansiosta.Ihan huima konsertti. Yleisö osoitti lopussa suosiota seisten.


Hengästyttävän kaksiviikkoisen jälkeen voikin todeta, että ei tarvitse olla matkalla jossain Suomessa. Täällä Lohjallakin on ihan kiva viettää kesää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti