keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Vettä sataa - mitä tehdä?

Tontollekin osui lomaviikko samaan aikaan kanssani, eikä matka Narniaan, ylenpalttisen sotkuisen vaatehuoneen perukoilta mahdollisesti löytyvään toiseen maailmaan houkutellut. Tämän voi suomeksi tulkita tarkoittavan vaatehuoneen siivousta. Ei kiitos!

Vettäkin ripsi. Joku Lohjalaiset-facebooksivuillakin kyseli, mitä tehdä. Me kyllä aina keksimme paikan, minne mennä, varsinkin jos vaihtoehtona on jotain kotitöihin liittyvää. Loman tarkoitus ei ole tappaa itseään komeronsiivouksiin vaan kerätä voimia talvea varten.

Ateljee Hannula taideaittoineen

Matkasimme siis Sammatin sademetsiin. Ateljee Hannulassa on kesäisin taidenäyttely. Näyttely on auki heinäkuun ajan joka päivä klo 11-17. Ensi lauantaina on Sammatissa markkinat, ja samalla on helppo vaikka poiketa Hannulassakin. Lapsetkin tykkäävät, sillä Simo Hannulan piirustukset kutkuttavat mielikuvitusta ja naurattavatkin. Kesänäyttelyssä on esillä tänä kesänä pieni katsaus Simo Hannulan tuotantoon. Ympäristö on vanhoine aittoineen ja esineineen hauska ja tutkimista riittää.

Simo Hannula on tunnettu rehevistä, humoristiseen tapaan esitetyistä ihmishahmoistaan, mutta minä valitsin tähän koirakuvan. Jotain inhimillistä näissäkin on.


Simo Hannulan poika Pekka Hannulalta esillä oli grafiikkaa, kollaaseja ja ekspandistisia teoksia. Ihastuin allaolevaan kollaasiin, ja samaa ideaa hyödyntäviä teoksia siellä oli muitakin, joiden teksteille nauroimme.



Tervalan installaatio ja Muron akryylitöitä
Valoisassa torniaitassa oli entisen lohjalaisen Eeva Tervalan pastellitöitä ja ihastuttava installaatio. Minusta tässä työssä näkyi myös vaikutteita hänen tanssipedagogin urastaan.

Eevan taiteilijapuoliso Juan Antonio Muro luonnehtii akryylitöitään näin: “Kaksijakoisuus on taiteellisen työskentelyni lähtökohta. Rinnastan usein äärimmäistä erilaisuutta sisältäviä elementtejä ja maalatessani pelaan tällä vastakkain asettelulla pakottaakseni niitä keskusteluun. Se on oman arvomaailmani organisointia, itselleni vakuuttamista, että ajattelen ja tunnen.”





Viimeisen aitan työt haluan esittää näin triptyykinomaisesti kolmena kuvana. Siellä on Elina Tammiranta-Summan ja Pertti Summan maalauksia.

Äh, menkää itse katsomaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti